Plättkalas

WP_20150815_005Sommartid brukar vår familj ställa till med plättkalas och då får man äta så många plättar man orkar! Plättarna skall stekas ute och även ätas utomhus. Denna tradition infördes med mig och min syster tillsammans med vår mommo och moffa då vi var barn. Härligt och mysigt! Ibland hände det att det var regnväder då vi planerat plättkalas men det stoppade inte kalaset. Då stekte och åt vi ändå plättar ute iklädda sydväst och regnkläder. Roligt hade vi trots det! I sommar har det faktiskt blivit hela tre plättkalas med vår familj, jätteskoj och gott! Nu senast hade vi färska hallon till så det blev extra gott.

Glutenfria plättar

1 l soyamjölk
3 ägg
3 ½ dl glutenfritt mjöl (t.ex Sempers finmix)
1 tsk salt

Räcker till ca 15 stora plättar. Servera med vispbar soyagrädde och färska hallon! Mums!

Leave a Reply

css.php