Gott av blåbär i blåbärstider

Härligt att det finns blåbär i år! Blåbären hör nog till en av familjens favoriter. De vitaminrika och antioxidativa bären är ju så himla goda. Blåbär är ju dessutom så bra för mycket i kroppen bl.a synen, tarmen och magen.

Följande pajrecept använder jag alltid då jag skall baka någon söt paj. Du kan du aldrig misslyckas med den. Pajen blir alltid super god!

WP_20150802_019

Mammas goda blåbärspaj
150 g margarin
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
½ liter bär
1 burk gräddfil
1 ägg
½ dl socker

Arbeta ihop margarin och socker och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform. Blanda ihop fyllningen och häll över pajen. Pajen blir även utsökt god med rabarber, hallon eller andra bär. Brukar även använda joughurt eller kvarg istället för gräddfil och det blir även jättegott. Pajbottnet blir krispigt och håller bra ihop! Pajen går även bra att baka mjölkfri och glutenfri med Semper finmix mjöl istället för vetemjöl, mjölkfritt margarin (t.ex Sunnuntai) och blåbär alpro soya joughurt istället för gräddfil. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min 200 grader.

 

Mumsig blåbär-banan shake (räcker till två höga glas)

1/3 av ett vanilj glasspaket
1 banan
1 tsk kakao
en  handfull blåbär
1 glas mjölk

WP_20150808_19_46_19_Raw

Leave a Reply

css.php